opc_loader


 

 

Romige Chocoladesaus voor op het dessert.
Voor 6 personen


 

           Ingrediënten :
           5 centiliter room
            300 gram pure smelt chocolade verkrijgbaar
            in onze winkel en
webshop.

               

 

 

 

 

 

                                                                                                                   

Benodigheden:                         
Pan, een kom of schaal
Heet water
Garde

 

Bereidingswijze :
Vul de pan met heet water en plaats de schaal op de pan.
Smelt de chocolade au bain marie in de schaal. 
Au bain marie: Breek de chocolade in kleine stukjes in een kom, breng een pan water
aan de kook en zet de kom met de chocolade op de pan met kokend water.

Let op: het is belangrijk dat de kom het water niet raakt, zodat de temperatuur
gelijkmatig de chocolade verhit en deze goed smelt.

Wanneer de chocolade volledig gesmolten is, kan de room toegevoegd worden.
Giet de chocoladesaus over uw bolletjes roomijs.



TIP:
Ook heerlijk over pannenkoeken of wafels.

                                                                     

Facebook