opc_loader


 

 

Chocoladetaart met echte chocolade!

 

 

    

 Ingrediënten:                                            
 Voor de taart:
 200 gram pure chocolade
 200 gram melk chocolade
 180 gram boter
 180 gram suiker
 6 eieren
 75 gram bloem

 Voor het glazuur:
 120 gram donkere chocolade
 60 gram boter
 100 gram poedersuiker

 

 Benodigheden:

 Taartvorm
 Pan, een kom of schaal
 Heet water
 Garde

 

Bereidingswijze :

Verwarm de oven voor op 175°C. Smelt de boter met de chocolade au bain marie.
Klop de eiwitten met de suiker schuimig. Voeg hierbij het boter-chocolademengsel en
meng voorzichtig door elkaar. Schep de bloem erdoor. Giet het mengsel in de taartvorm
en zet ca. 40 min. in de voorverwarmde oven. Haal de taart uit de oven.

Wanneer de taart bijna afgekoeld is, smelt je voor het glazuur de boter en de
chocolade au bain marie. Voeg al roerend het poedersuiker toe. Bestrijk de taart met het glazuur.

Au bain marie: Breek de chocolade in kleine stukjes in een kom, breng een pan water
aan de kook en zet de kom met de chocolade op de pan met kokend water.

Let op: het is belangrijk dat de kom het water niet raakt, zodat de temperatuur
gelijkmatig de chocolade verhit en deze goed smelt.

 

Openingstijden


Dinsdag       10:00 - 18:00 uur
Woensdag   10:00 - 18:00 uur
Donderdag  10:00 - 18:00 uur
Vrijdag        10:00 - 18:00 uur
Zaterdag     10:00 - 17:00 uur

Facebook