opc_loader


 

In de krant

 

                                              In de Krant 

ALMERE - De vergelijking met de film of het boek Chocolat van Joanne Harris gaat zeker op.
Het is dan wel niet in Frankrijk en ook Johnny Depp en Juliette Binoche komen op
industrieterrein Markerkant niet voorbij lopen, maar de geur, de smaken en de passie bij het
maken van de chocolade die in de film naar voren komen, zijn zaken die bij Martess zeker ook aanwezig zijn.

Martess is een samenvoeging van de namen van Martin van Beusekom en Tessa Schluter, vader en dochter. Zij begonnen de chocolaterie bijna drie jaar geleden. ,,Mijn vader en ik stonden echt vaak samen in de keuken. Zeg maar gerust elke zondagmiddag. Daarbij maakten we voor een flinke groep mensen al een paar jaar een diner voor kerst. We maakten een keer slagroomtruffels volgens een oud recept en die vielen zo in de smaak dat we vragen kregen of we ze vaker konden maken. Voor vrienden, voor kennissen en zelf als cadeau. Dat liep dus een beetje uit de hand en kon op een gegeven moment echt niet meer vanuit de keuken van mijn ouders.

Daarbij hadden mijn vader en ik, hij bij de ING en ik bij KPN, net met een reorganisatie te maken. Hij moest weg en ik wilde plaats maken voor een collega. Daarna ging het eigenlijk heel snel", vertelt Tessa. ,,We zijn in het diepe gesprongen en het bevalt nog steeds. Het is hard werken, maar dit is zo fijn."

De twee vonden een pand, begonnen met maken, gaven workshops en gingen steeds meer met chocolade doen. Inmiddels worden de producten, van telefoons, paashazen, bonbons, tot klompen van chocolade, in het winkeltje verkocht, worden ze ook door horecaondernemers aangeboden en worden er workshops gegeven. ,,We maken alles zelf. Ook tijdens de workshops wordt alles zelf gemaakt. Dus van de chocolade tot en met bijvoorbeeld de vulling van de bonbons. We hebben veel eigen ideeën, maar mijn moeder is het creatieve brein en bedenkt het meeste. Kijk hier een sleutelhanger van chocolade en een kistje groente van marsepein. We hebben daarbij vanuit de winkel een open keuken en dus kunnen mensen zien wat we maken en dat is bij de truffels, die we uiteraard nog altijd maken, erg leuk om te zien."

 


                                              

 

 

Bron: https://www.dichtbij.nl/